Op stap uit OverKop

26/05/2020

Uitstappen

Zin om samen met OverKop wat sfeer te gaan opsnuiven in de sport/cultuur wereld? Misschien zelf een nieuwe hobby te ontdekken?
Een theaterstuk, een voetbal wedstrijd, een vlottenrace, schaatsen...noem maar op!
Zelf al veel ideeën gehad om te starten met iets maar je komt er maar niet toe?
Dan zetten we samen de stap naar buiten!

On the road

Jongeren zijn vaak te vinden in de parken, pleintjes en straten van Gent. Ze vinden echter niet altijd hun draai, voelen zich niet altijd welkom en zitten maar al te vaak met  vragen waar ze het antwoord niet op vinden. Hierover praten is geen evidentie. Die eerste stap is vaak de moeilijkste.

Met ons OverKopHuis trachten wij de drempels te verlagen, de weg te vergemakkelijken en/of het pad samen uit te stippelen dat de jongeren willen bewandelen. Vandaag gaan wij nog een stap verder. We zetten de stap naar de jongeren, komen naar hun buurt en komen eigenhandig de signalen opvangen, ontvangen en indien gewenst behandelen.

Deze zomer gaan wij 1x per week ‘On the Road’ en rollen wij ons Mobiel OverKopSalon uit in jouw buurt. Met onze Bakfiets creëren wij een salon vol mogelijkheden. Een luisterend oor, een hangplek op maat, een bron aan informatie of een verrassende uitlaatklep? Het is allemaal mogelijk met ons Mobiel OverKopSalon!

Vertrek samen met ons van aan het OverKopHuis om 14u15 of vind ons tussen 15u en 18u in 1 van de vele wijken in Gent. Check onze fb-pagina om op de hoogte te zijn waar en wanneer wij ‘On the Road’ zijn in jouw buurt!

Tot snel!

Volg hier ons programma:

https://gent.overkop.be/thema/activiteiten-jongeren/wat-valt-er-te-beleven-0

https://www.facebook.com/overkopgent/