Workshops welbevinden

26/05/2020

Vind je praten over je gevoelens soms moeilijk maar tegelijk ook belangrijk? Samen gaan we op zoek naar een extra portie zelfvertrouwen en delen we tips & tricks om met life struggles om te gaan.

Je kan op elk moment aansluiten! We werken niet met vaste groepen en inschrijven is niet nodig!

Verken hieronder ons breed aanbod!
 

 • SPIT IT OUT

  Geef je mening over thema's die we samen met jullie, OverKoppers, bepalen. Leer opkomen voor je opinie, argumenteren, leer luisteren en herzie eventueel je eerste idee. 
  We zorgen voor een gezellige sfeer met een natje en een droogje.
  Iedereen krijgt de kans om aan het woord te komen, met respect voor ieders opvatting .
   Spit-it-out, al die verschillende standpunten!

  Ons motto: ‘Blijf er niet mee zitten, Spit it Out!’

  Praktisch
  Maandelijks op donderdag tussen 17u30 en 18u30


   
 • MACHTIG

  Machtig! is een verrassend trainingsprogramma dat jongeren wil helpen meer macht te krijgen over hun eigen leven, weerbaarder te worden in risicosituaties en tegen drugsmisbruik in het bijzonder.

  Is praten niet echt jouw ding? Heb jij soms zin om je eens helemaal te kunnen ontspannen of net om uit de bol te gaan? Je eens goed uitleven of jezelf net meer leren beheersen? Hou je van vechtsport of eerder van muziek?

  In de Machtig! sessies bouwen we samen aan een activiteit waarbij je je goed voelt, je meer macht over jezelf krijgt en je sterker in je schoenen staat!

  Via deze weg willen we jou laten ervaren wat emoties als boosheid, angst en stress met je kunnen doen en hoe je daar mee kan om gaan. Er wordt gewerkt rond respect, empathie, vertrouwen, rustig blijven, concentratie en zoveel meer!
   
  Praktisch

  Gaat telkens door op woensdag tussen 15u15 en 16 u 45!
   
   
 • DOP- Ervaringsdelen

  DOP staat voor delen- ontmoeten- praten over geestelijke gezondheid bij jongeren!!!

  We delen onze ervaringen in een veilige groep, waar ruimte is voor ieders mening. Dit doen we in een gezellige sfeer, met hapje en drankje ;-)
  Ben je tussen de 14 en 25 jaar en wil je jouw stem laten horen over de geestelijke gezondheid bij jongeren? Wil je andere jongeren inspireren met jouw ervaringen, ideeën of mening?
  Kom dan zeker eens langs!!!

  Praktisch
  Maandelijks op woensdag tussen 18u en 20u30

  Begeleiders: Stefanie Devolder & Tijs Van Steenberghe

  Meer info: stefanie.devolder@topuntgent.be of
   0489/88 32 61
   
 • UMOJA

  Umoja is afkomstig uit het Swahili en betekent letterlijk “eenheid”.

  Met UMOJA streven we in eerste instantie naar de vereniging van de Gentse studenten met Afrikaanse roots. Ook focussen wij op het verbeteren van de zichtbaarheid van dezen. Op deze manier hopen wij een brug te vormen tussen de Afrikaanse studentengemeenschap en de gehele studentenpopulatie. De Afrikaanse cultuur staat hierbij steeds centraal. Doormiddel van (o.a.) lezingen, studiemomenten, debatten nemen wij graag plaats in het diverse studentenlandschap te Gent. Daarbij mogen muziek, eettaferelen en dansgelegenheden niet worden vergeten. Neem gerust deel of word lid. Tot snel!
   
  Meer info:

  https://www.facebook.com/UmojaGent9200/

  umojagent@gmail.com


 

 • START TO TALK

  Students, break the silence!

  Start to talk is een warm poject dat zich richt op het mentaal welzijn bij studenten. Het is een project DOOR studenten VOOR studenten .Via een praatgroep wordt er gesproken over zaken waarmee mensen het moeilijk hebben. Wij ondervinden dat mensen tijdens de praatgroep hun hart kunnen luchten en open kunnen praten over hun gevoelens. Ondanks het feit dat de meeste mensen elkaar niet kennen merken we een wederzijds respect en vertrouwen naar elkaar toe. Tijdens een sessie wordt vaak beseft dat we niet alleen zijn en dit schept een  diep gevoel van verbondenheid. Praten helpt, blijf niet met je probleem zitten en kom gerust eens langs op één van onze maandelijkse sessies.

  Praktisch:
  Gaat maandelijks door op maandagavond van 19u30 tot en met 21u

  Meer info:
  https://bemsa-gent.be/scoph/start-to-talk/

  starttotalk@bemsa-gent.be
   

Volg hier ons programma:

https://gent.overkop.be/thema/activiteiten-jongeren/wat-valt-er-te-beleven-0

 

https://www.facebook.com/overkopgent/