Rondleidingen en bezoeken

Leer OverKop kennen

02/02/2022
Flyer OVerKop Gent Bezoeken

 

1. Een bezoek aan het OverKophuis

Met rondleiding en uitleg. We hebben de gewoonte om de jongeren één uur voor onze openingsuren te ontvangen. 

  • maandag: 13u-15u
  • dinsdag: 13u-15u
  • woensdag: 10u-12u
  • donderdag: 14u-16u 

Daarin nemen we de tijd om kennis te maken met de jongeren, krijgen zij een rondleiding en uitleg en voegen wij hier nog een methodiek aan toe ter herhaling.  

Vervolgens vinden wij het heel belangrijk dat de jongeren min nog een uurtje kunnen blijven tijdens onze openingsuren en dat zij hierin vrij tijd krijgen. Op die manier geloven wij dat het een stuk tastbaarder en duidelijker wordt hoe het er werkelijk aan toe gaat in OverKop.  

We kunnen max 1 klas per dag ontvangen (+/- 25 leerlingen) 

Interesse? Mail naar gent@OverKop.be 

 

2. Vorming + kennismaking

Wil je jouw leerlingen kennis laten maken met het OverKopHuis EN een vorming krijgen? Dat kan! Op dinsdagen van 13u-16u heb je naast de gewone rondleiding de mogelijkheid om 1 van de onderstaande vormingen te volgen bij ons in huis: 

  • HOTSPOT: Hotspot is een ‘serious game/escaperoom’ waarbij jongeren op een leuke, interactieve manier kennis maken met Gentse sociale organisaties. Ze komen spelenderwijs te weten waar ze terecht kunnen met een (hulp)vraag.  
  • Mental ToolGame: De leerlingen worden tijdens deze vorming uitgedaagd om oplossingsgericht te denken en krijgen tools en tips aangereikt om sterker te worden als individu en als groep. Heel wat maatschappelijke thema's passeren hier de revue en worden in groep bespreekbaar gemaakt 
  • Warme William: Deze lesmap biedt leerlingen (in)zicht op de eigenschappen van een (h)echte vriendschapsrelatie en daagt hen uit bestaande vriendschapsrelaties uit te diepen! Via tips en tricks leren de leerlingen elkaar een veilige plek bieden waar ze hun kwetsbaarheid kunnen en mogen delen. 

Interesse? Mail naar: stefanie.vandevoorde@topuntgent.be 

 

3. HOTSPOT op vrijdag!

Onze escapegame/serious game wordt ook op vrijdagen aangeboden in het OverKop. Dit kan in de voormiddag van 9u tot 12u of in de namiddag van 13u tot 16u.

Vind alle info en de inschrijvingslink op deze website: HOTSPOT.