Voor en door jongeren

Leer OverKop kennen

02/02/2022

Laat je stem horen en bouw mee aan de toekomst van OverKop! Samen met andere jongeren werp je een kritische blik op de werking, bedenk je nieuwe ideeën en werk je deze uit. 

BAM

Bedenken- Aanpakken-Meewerken 

 

logo BAM!!


BAM  is er voor jongeren die graag mee OverKop willen uitbouwen.

We willen dit huis en de werking ervan vormgeven SAMEN met jongeren. In de BAM- vergadering kan je je mening geven, kan je deel uitmaken van een groep die mee beslissingen kan nemen over het huis (inrichting, werking, events...) en kan je zo in contact komen met andere jongeren. Je leert er verantwoordelijkheden op te nemen en om zelf je leuke ideeën vorm te geven. Je bepaalt helemaal zelf hoe je je engagement invult! 

 

OverKop is er niet enkel VOOR jongeren, maar wordt ook gemaakt DOOR jongeren. 

We zijn steeds op zoek denkers en doeners om mee na te denken over hoe OVERKOP het beste kan werken. Je hoeft niet regelmatig zelf naar OverKop te komen om deel te nemen aan BAM. Iedereen die iets wil betekenen voor onze organisatie en de organisatie beter wil maken voor jongeren, is welkom. 
 
 
 

Buskruit

In OverKop geloven wij in jouw krachten en talenten. Dagelijks proberen wij hier op in te zetten, maar wat dachten jullie ervan om deze zelf in te zetten!? 

Voor een ideetje groot of klein moet je in OverKop aan de ideeënbus zijn! 

Deze ideeënbus is bedoeld om alle jullie ideeën, interesses en talenten dat jullie graag zelf zouden inzetten in OverKop te verzamelen. Er zijn drie mogelijke manieren waarop JULLIE IDEEËN gerealiseerd kunnen worden in OverKop: 

  1. EIGEN AANBOD = Een activiteit dat je zelf organiseert. Je kan wel altijd rekenen op de ondersteuning van een begeleider tijdens de voorbereiding en op het moment zelf.

  2. CO-CREATIE = Een activiteit dat je in duo voorbereidt en begeleidt met een begeleider van OverKop.

  3. EXTERN AANBOD = Een activiteit waarvoor we een expert of organisatie inschakelen om dit te kunnen realiseren in OverKop.

Het gaat over ideeën waarmee jij samen met ons met aan de slag gaat in OverKop.  

Bekijk hier ons infoboekje  voor meer informatie! 
 
Ideetje? Drop het in de fysieke brievenbus in huis of in de digitale brievenbus ! 

 

Ontdek je talenten

In OverKop gaan we aan de slag met je talenten. Jongeren die zich thuis genoeg voelen in OverKop, nemen soms een bijzondere rol op in onze  organisatie. 

Onze  jongerenambassadeurs weten als geen ander hoe het is om een OverKop-jongere te zijn. Ze zijn dan ook de persoon bij uitstek om nieuwe jongeren een rondleiding te geven of te betrekken bij wat er gebeurt die dag. Ze vertegenwoordigen OverKop ook vaak als we uitleg geven op scholen, denken mee na over vormingen of workshops en werken mee aan een heleboel andere boeiende projecten!

Ook jongeren die geen ambassadeur zijn, betekenen vaak iets voor OverKop. Ze helpen mee met het uitbaten van de blokplek, denken mee na over de uitwerking van projecten of geven zelf een activiteit. Kortom, iedereen kan op een eigen manier iets voor OverKop betekenen, want iedereen heeft talenten!