Wat doet een OverKop-vrijwilliger zoal?

Wie vind je in OverKop?

26/06/2019

Je bent fan van OverKop en je wil je inzetten voor de organisatie. Dat is geweldig! 
Hieronder duiden we kort wat een vrijwilliger bij OverKop Gent zoal kan doen aan de hand van ‘vrijwilligers profielen’.
Had je toch iets anders in gedachten? Een combinatie van deze profielen, op maat van jouw noden is uiteraard ook mogelijk!

 • “ Onthaal vrijwilliger”

  Je bent een luisterend oor en sluit aan bij het dagdagelijks reilen en zeilen van OverKop.
  OverKop is een plek waar ontmoeting centraal staat.  Iedereen ontmoet op zijn persoonlijke , eigen manier. De één geeft de voorkeur om dit te doen door activiteiten mee te ondersteunen, de andere maakt vlotter contact door ‘casual ‘gesprekjes aan te gaan…
  Als luisterend oor ben je er voor de jongeren. Je ontvangt nieuwe jongeren en stelt hen op hun gemak. Je luistert naar hun verhaal en gaat in op hun vragen. Je gaat actief in overleg met onze collega’s …

   
 • “ Workshop- vrijwilliger”

  Je organiseert activiteiten/ worskhops

  Om ontmoeting te faciliteren, organiseert OverKop allerlei activiteiten. Hiervoor baseren we ons op wat jij in je marge hebt en wat de jongeren leuk vinden. Dat kan gaan over sport, crea, muziek, koken, yoga, …Dat kan gaan over een éénmalige of meerdaagse workshops, al dan niet herhalend.

  Je krijgt de vrijheid om zaken uit te proberen en jouw interesses/talenten te laten zien! Wij zorgen uiteraard voor de praktische ondersteuning ( benodigd materiaal) en sluiten ter ondersteuning ook aan tijdens de activiteiten.

   
 • “ Handige Harry of Harriëtte – vrijwilliger"

  Je ziet werk en steekt graag een ‘handig ‘ handje bij waar nodig.
  OverKop is een huis waar we met velen samen zijn. Een huis brengt naast huiselijkheid ook een hoop  huiselijke karweien met zich mee (tuinieren, kaders ophangen, ...) . Je bent bereid om je kennis en kunde te delen met jongeren in een ‘gezellige, spontane en ongedwongen sfeer’.
   
 • "Hotspot - vrijwilliger"

  Klik hier voor extra info!
   
 • COMING SOON: "Sociale coach/buddy- vrijwilliger" 


Wil je daarnaast de organisatie mee uitbouwen?
Dan ben je welkom op werkgroepen waar je samen met betaalde krachten mee nadenkt en werkt aan de ontwikkeling van OverKop.