Nieuw in OverKop: DRIVE IN

Wat doet OverKop?

23/02/2022

Wat?

Een middag dat in het teken staat van kennismaken met OverKop. Op onze DRIVE IN dagen bieden we nieuwe jongeren en specifieke doelgroepen extra kansen om op een laagdrempelige manier kennis te maken met onze werking via een specifiek aanbod.

In onze winterbar kan je terecht met al je vragen en twijfels over onze werking, via ons specifieke aanbod krijg je de kans om vrijblijvend te proeven van onze werking en zo te ervaren wat je allemaal zou kunnen beleven in OverKop.  

Als begeleider ben je ook meer dan welkom om samen met jouw jongeren aan te sluiten op deze dagen. Zo verlagen we de drempel alleen nog meer en kan je als begeleider/organisatie zelf ook beter kennis maken met onze werking.

 

Waarom?

In OverKop zijn jongeren tussen 12 en 25 jaar steeds welkom. Geen afspraken, geen inschrijvingen en/of verwachtingen, maar die eerste stap is en blijft een uitdaging. Daarom dat wij nu om de 2 maanden DRIVE IN organiseren.  

Op deze dagen hopen wij de drempel te verlagen voor specifieke doelgroepen door ons aanbod aan te passen aan hun leefwereld en noden. Door de jongeren in de anonimiteit van de groep te ontvangen hopen wij die eerste stap te vergemakkelijken en geloven wij dat de jongeren zich gesterkt zullen voelen door de aanwezigheid van de vele peers met dezelfde of gelijkaardige achtergrond en vragen.

 

Wanneer?

Onze DRIVE IN dagen zullen 2 maandelijks doorgaan op de laatste woensdag van de maand en zullen steeds doorgaan van 12u tot 17u. Hieronder vind je onze kalender en een overzicht van de specifieke doelgroepen dat we op die momenten trachten te bereiken.

    23 FEBRUARI: DRIVE IN voor anderstalige nieuwkomers

    27 APRIL: DRIVE IN voor studenten

    29 JUNI: DRIVE in voor tieners

 

Vragen?

Op onze facebookpagina zullen de details en het programma van die dag  gedeeld worden via een facebook-evenement: https://www.facebook.com/OverKopgent/events  

Heb je verder nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via één van de onderstaande kanalen:

    https://www.facebook.com/OverKopgent  

    gent@OverKop.be

    0493 32 55 91

DriveIn_logo