Terugblik vijf jaar OverKop Gent

Nieuws

17/11/2023

Jongerenevent

Overkop Gent bestaat ondertussen ruim 5 jaar en dat zetten we graag in de kijker!

Begin oktober openden we onze deuren voor de jongere op ons jongerenevenement. We gingen letterlijk OverKop in onze schommel, gingen los in onze art cave en schudden de beentjes los tijdens onze silent disco. Benieuwd hoe dat er uitzag? Littekens maakte voor ons een aftermovie!

Inspiratiedag

Een week later kwamen we samen met 140 geïnteresseerde hulpverleners en jeugdwerkers om stil te staan bij alles wat OverKop Gent doet. We namen iedereen mee in ons aanbod en dachten na over de toekomst van onze werking?

Een kleine samenvatting van de dag?

  • OverKop staat voor samenwerking. We werken samen met heel wat organisaties, en organisaties werken graag met ons samen. Zo zijn we een echte hub voor jongerenwelzijn!
  • Hoe laagdrempelig we ook zijn, voor heel wat jongeren is de drempel om naar OverKop te komen nog steeds hoog. Het OverKophuis zal altijd centraal staan, maar hoe bereiken we ook die andere jongeren?
  • We konden uitwisselen met heel wat andere OverKophuizen. Het is fijn om te zien hoe de OverKopfamilie groeit en sterker wordt, ook voor ons is dit inspirerend!
  • Onze nauwe samenwerking met Stad Gent zorgt er voor dat we kunnen inspelen op lokale noden. We voelen ons enorm gewaardeerd door de aanwezigheden van de schepen van onderwijs, de schepen van welzijn en de schepen van jeugd!
  • Jongeren blijven verbazen. Heel wat jongeren namen deel aan onze sessies en brachten hun perspectief binnen. Het is duidelijk dat we als sector nog veel van hen kunnen leren!