Jongeren aan het woord

26/05/2020

Laat je stem horen en bouw mee aan de toekomst van OverKop! Samen met andere jongeren werp je een kritische blik op de werking, bedenk je nieuwe ideeën en werk je deze uit.

 • BAM
  Bedenken- Aanpakken-Meewerken


  BAM  is er voor jongeren die graag mee OverKop willen uitbouwen.

  We willen dit huis en de werking ervan vormgeven SAMEN met jongeren. In de BAM- vergadering kan je je mening geven, kan je deel uitmaken van een groep die mee beslissingen kan nemen over het huis (inrichting, werking, events...) en kan je zo in contact komen met andere jongeren. Je kan er leren om verantwoordelijkheden op te nemen en om zelf je leuke ideeën vorm te geven. Je bepaalt helemaal zelf hoe je je engagement invult!

  OverKop is er niet enkel VOOR jongeren, maar wordt ook gemaakt DOOR jongeren.

  We zijn steeds op zoek naar jongeren om iets praktisch te doen samen met ons of naar ‘brains’ om mee na te denken over hoe OVERKOP het beste kan werken. Je hoeft niet regelmatig zelf naar OverKop te komen om deel te nemen aan BAM. Iedereen die iets wil betekenen voor onze organisatie en de organisatie beter wil maken voor jongeren, is welkom.
   

 • Redactieraad 

  Communicatie is het fundament van alles. Zonder communicatie worden we niet gehoord, kunnen we niemand bereiken en kan OverKop dus ook niemand helpen.

  Om onze communicatie op maat te krijgen van ALLE jongeren, hebben wij een RedactieRaad opgestart SAMEN met onze jongeren. Hier buigen wij ons samen over de look en feel van onze post, de inhoud van onze feeds, het ontwerp van onze evenementen pagina's en de input van onze website. Door SAMEN te communiceren gelooft OverKop erin dat we elkaar zo beter zullen bereiken en begrijpen.

  Onze jongeren krijgen vormingen in social media, web design en grafic design, kunnen hun engagement zelf bepalen, groeien zelf in hun communicatieve vaardigheden en bouwen zo mee aan de communicatieve basis van OverKop Gent. Want wij geloven dat een huis VOOR jongeren pas echt toegankelijk is als het mee ontworpen wordt DOOR de jongeren.

  Heb je interesse om deel uit te maken van onze RedactieRaad? Had je hier graag nog wat meer info over gehad?

  Stuur een mail naar:

  gent@overkop.be

   
 • Buskruit
   

  In OverKop geloven wij in jouw krachten en talenten. Dagelijks proberen wij hier op in te zetten, maar wat dachten jullie ervan om deze zelf in te zetten!?

  Voor een ideetje groot of klein moet je in OverKop aan de ideeënbus zijn!

  Deze ideeënbus is bedoeld om alle jullie ideeën, interesses en talenten dat jullie graag zelf zouden inzetten in OverKop te verzamelen. Er zijn drie mogelijke manieren waarop JULLIE IDEEËN gerealiseerd kunnen worden in OverKop:

   1) EIGEN AANBOD = Een activiteit dat je zelf organiseert. Je kan wel altijd rekenen op de ondersteuning van een begeleider tijdens de voorbereiding en op het moment zelf.

  2) 
  CO-CREATIE = Een activiteit dat je in duo voorbereidt en begeleidt met een begeleider van OverKop.

  3) EXTERN AANBOD = Een activiteit waarvoor we een expert of organisatie inschakelen om dit te kunnen realiseren in OverKop.

  Het gaat over ideeën waarmee jij samen met ons met aan de slag gaat in OverKop. 
  Bekijk hier ons infoboekje  voor meer informatie!

  Ideetje? Drop het in de fysieke brieven in huis of in de digitale brievenbus !


   

Volg hier ons programma:

https://gent.overkop.be/thema/activiteiten-jongeren/wat-valt-er-te-beleven-0

 

https://www.facebook.com/overkopgent/